Algemene informatie

 

De handbaltak van St. George is opgericht in 1963 en vormt samen met de voetbal en de tennis de omnivereniging St. George. Tijdens het veldseizoen spelen en trainen wij op ons mooie sportcomplex in het hart van Spierdijk. Voor het zaalseizoen verhuizen wij naar de Koggenhal in De Goorn. De jongste jeugdteams trainen in de gymzaal in Spierdijk en dF-jeugd speelt hier ook de wedstrijden.Onze handbalvereniging telt in het seizoen 2017-2018 ongeveer negentig leden en komt met negen teams uit in de competitie. De F2 speelt vanaf dit seizoen in toernooivorm. 

 

Naast het trainen en spelen van wedstrijden, organiseren wij diverse activiteiten voor onze leden.

Zo starten we voor de jeugdteams met een Kick Off, een gezellige en sportieve middag om samen het seizoen af te trappen. Ook zijn we in oktober 2016 met een bus vol leden naar Eindhoven gereisd om daar een wedstrijd van het Nederlandse team te bekijken. Aan het einde van het seizoen vindt ieder jaar het Sportspektakel plaats. Tijdens dit sportieve weekend organiseert iedere tak van St. George verschillende toernooien. Voor de handbal wordt een toernooi gehouden voor de jeugd en een invitatietoernooi voor de A-jeugd en senioren. 

 

In 2017 hebben wij in samenwerking met SC Dynamo het Schoolhandbaltoernooi georganiseerd. Ruim dertig teams van vijf verschillende scholen uit de omgeving hebben hieraan meegedaan. In drie leeftijdscategorie├źn werd er gespeeld om de prijzen en uiteindelijk ook om de grote prijs voor de beste school. Het was een erg leuke en sportieve dag! We zijn dan ook zeker van plan om dit toernooi ook dit seizoen te organiseren en er een jaarlijkse traditie van te maken.